Over ons

Nationale Zorgreserve is een programma van Stichting Extra ZorgSamen, dat gefinancierd wordt vanuit het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Team Extra ZorgSamen is een team van betrokken en bevlogen professionals die de urgentie ziet van een duurzame Nationale Zorgreserve. Wij zijn gedreven om altijd te werken vanuit de bedoeling. Juist in deze Coronatijd is de noodzaak van een stevig en betrouwbaar bestand van zorgreservisten levensgroot. Dit duurzaam opbouwen is onze grootste opdracht.

In maart 2020 meldden zich in één weekend 5700 voormalig zorgprofessionals aan om in te springen in de zorg tijdens de eerste fase van de coronacrisis. Dat was het begin van ‘Extra handen voor de Zorg’. Met de geleerde lessen uit 2020 zijn we in 2021 actief bezig met het duurzaam opzetten van Nationale Zorgreserve. Een programma dat wordt ontwikkeld voor elkaar en met elkaar: Nationale Zorgreserve wordt ontwikkeld in samenspraak met zorgreservisten, zorgprofessionals en zorgorganisaties. Belangrijke inhoudelijke vraagstukken leggen we voor aan onze kernadviesgroep, waar we een groep mensen met kennis en expertise uit de zorg hebben samengebracht. Daarnaast leren we van ervaringen van en werken we samen met bijvoorbeeld Defensie en het Rode Kruis.

Om Nationale Zorgreserve duurzaam in te richten, ambiëren we nauw contact met de grote werkgeversorganisaties waar de zorgreservisten op dit moment veelal werken (hogescholen, verzekeraars, gemeenten etc.).

Programmateam / Community Managers

Foto Saskia Kroes zwart wit met rood rondje en schaduw
Saskia Kroes
Community Manager
rinske
Rinske de Waard
Communicatieadviseur
Dia5
Sabine Uitslag
Proeftuinaanjager
Dia3
Jolein Klaver
Programmaondersteuning communicatie
Dia2
Jose Geertsema
Programmamanager
Dia3
Najla van Veen
Proeftuinbegeleider en verbindingsofficier
Foto Linus Wiggers zwart wit met rood rondje en schaduw
Linus Wiggers
IT, proces & privacy
Foto Jacqueline Santbergen zwart wit met rood rondje en schaduw
Jacqueline Santbergen
Community Manager en proeftuinbegeleider
Foto Patrick Schrooten zwart wit met rood rondje en schaduw
Patrick Schroten
Facilitator proeftuinen
Foto Rik zwart wit met rood rondje en schaduw voor NZR.nl
Rik van Dijk
Community Manager

Kernadviesgroep

Dia6
Rita Arts
Bestuurder Waalborg VVT
Dia5
Sabine Uitslag
Directeur werkgeluk FWG
Dia6
Rowan Marijnissen
IC verpleegkundige en praktijkopleider
Dia5
Conny van Velden
Vice voorzitter V&VN, kinderverpleegkundige

Onze zorgreservisten staan paraat voor zorgorganisaties die in tijden van crisis kampen met grote capaciteitstekorten.

icon-zorghart
We hebben een zorghart
Als je ooit in de zorg hebt gewerkt, laat dat je nooit meer helemaal los. Het geeft enorm veel voldoening er voor een ander te zijn, vanuit je kennis, je ervaring en je zorghart. En dat zorghart stopt nooit met kloppen.
icon-flexibel
We staan paraat
Omdat we kennis en ervaring hebben, zijn we direct regionaal en flexibel inzetbaar waar dat tijdelijk nodig is.
icon-bescherming
We zijn bekwaam
We zijn voormalig zorgprofessionals met kennis en ervaring, bij wie het zorghart nooit gestopt is met kloppen. Echte professionals met vaardigheden en bevoegdheden waar dat nodig is.
icon-mensen
We zijn samen
Samen zijn we Nationale Zorgreserve. Een warme en goed georganiseerde community om zorgorganisaties, zorgprofessionals en zorgreservisten met elkaar te verbinden. Zodat onze zorgreservisten zich kunnen focussen op waar ze goed in zijn. Samen blijven we leren en vernieuwen om onze inzet steeds beter te maken.