Ben jij een zorgreservist?

Je bent zorgreservist als je een niet-praktiserend zorgprofessional bent óf een nulurenurencontract hebt bij een zorgorganisatie, en bereid bent in te springen in crisissituaties. Dat kan als je bijvoorbeeld nu in een andere sector werkt of gepensioneerd bent. Als jouw zorghart altijd is blijven kloppen en je oproepbaar bent wanneer er nood is bij jou in de regio, dan kun jij je inschrijven als zorgreservist.
Het is wel van belang dat je voldoende kennis en vaardigheden hebt. Je kent je eigen grenzen en handelt daarnaar.

Om de Nationale Zorgreserve zorgvuldig en duurzaam te organiseren, zoeken we mensen die

  • ooit een diploma voor verpleegkundige, verpleegkundig specialist, BMH of verzorgende IG hebben gehaald en;
  • ervaring hebben opgedaan in een ziekenhuis, verpleeg- of verzorgingshuis, in de wijk, GGZ of gehandicaptenzorg.

Als je je inschrijft, neemt een van onze communitymanagers binnen 48 uur contact met je op. Dan kijken jullie samen of je je bij de Nationale Zorgreserve kan en wil aansluiten. Is dat het geval, dan gaan we je ‘onboarden’. Het wijst zich allemaal vanzelf. En vragen stellen mag altijd!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen. Volg ons op LinkedIn, Twitter, Instagram of Facebook.

ZorgReservisten_2_vrijstaand

Goede vragen

 

Als potentiële zorgreservist wil je natuurlijk weten wat je kunt verwachten. Hieronder een aantal vragen en antwoorden.

De Nationale Zorgreserve bouwt aan regionale community’s van (oud)zorgprofessionals die in tijden van crisis klaarstaan om ingezet te worden binnen een zorgorganisatie met een hulpvraag. | Daarbij is het volgende belangrijk:
1. Het doel is tot een oplossing te komen voor tijdelijke capaciteitsproblemen in crisissituaties.
2. Er wordt samengewerkt in een regionaal netwerk van zorgreservisten en zorgorganisaties.
3. Zorgreservisten bepalen zelf wanneer en waar ze werken en worden daarvoor betaald.
Om zorgreservisten duurzaam in te zetten, leren we in de praktijk hoe het voor zorgreservisten, zorgorganisaties, zorgprofessionals en werkgevers van zorgprofessionals is om te werken met een nationale zorgreserve. De Nationale Zorgreserve is een programma van Stichting Extra ZorgSamen, dat gefinancierd wordt vanuit het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Als zorgreservist voer je geen vaste functie uit, maar ga je aan de slag met een van onze vier activiteitenpakketten. De Nationale Zorgreserve werkt met activiteitenpakketten in plaats van functies. Op basis van je vooropleiding, ervaring, bevoegdheden en bekwaamheden kijk je of je de activiteiten binnen het pakket kunt uitvoeren. Als er hulpvragen van zorgorganisatie worden gepubliceerd, is het aan jou om de hulpvraag te kiezen die bij je past. Klik hier voor een toelichting op de activiteitenpakketten.
Heel simpel.  Schrijf je hier in als je aan de voorwaarden voldoet. Binnen 48 uur nemen we contact met je op om je verder te informeren en te kijken of je je bij de Nationale Zorgreserve kan en wil aansluiten. We komen graag met je in contact!
Dat hangt af van het activiteitenpakket op basis waarvan je wordt ingezet. Je bepaalt zelf welk activiteitenpakket past bij jouw bevoegdheden, ervaring, expertise en wensen. Hoe het zit: de Nationale Zorgreserve werkt met activiteitenpakketten in plaats van functies. Deze activiteitenpakketten bestaan uit de meest voorkomende ondersteuningsvragen en zijn met zorg samengesteld door de organisatie, verpleegkundigen en FWG. Voor de activiteitenpakketten 1 en 2 is een BIG-registratie niet nodig. Voor activiteitenpakketten 3 en 4 wel. Klik hier voor een toelichting op de activiteitenpakketten. NB: er is in coronatijd een uitzondering voor zorgreservisten (met een verpleegkundige achtergrond) van wie de BIG-registratie na 1-1-2016 is verlopen. Zij kunnen tijdelijk wel ingezet worden op activiteitenpakketten 3 en 4. Het is overigens ook aan de zorgorganisatie of ze van deze regeling gebruik wil maken.
Zeker niet. De ervaring heeft geleerd dat je het werken in de zorg heel snel weer oppakt en dat je snel van toegevoegde waarde kunt zijn. Veel zorgreservisten vinden het spannend om weer aan het bed te staan, maar het komt echt goed. We krijgen terug dat mensen na een uur weer vliegen alsof ze nooit anders hebben gedaan. Laat je inspireren en overtuigen! Lees hier het verhaal van Marijke!
Leeftijd is maar een getal. Wanneer jij in staat bent halve of hele diensten te draaien is dit zeker geen probleem.
Nee, je bepaalt zelf of je op een hulpvraag ingaat. Jij hebt de regie over jouw inzetbaarheid. Omdat het om crisissituaties gaat, vragen we je wel om snel te reageren zodra er een hulpvraag in jouw regio wordt gepubliceerd in de community. Het staat je natuurlijk vrij om in de zorg te blijven werken met een nulurencontract om binding met de zorg te blijven houden, ook in niet-crisissituaties.
Als zorgreservist word je voor je inzet natuurlijk ook gewoon betaald door de zorgorganisatie waar je gaat werken. Je sluit een arbeidscontract met deze zorgorganisatie. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het activiteitenpakket dat je uitvoert en is CAO-conform.
Dit punt heeft onze aandacht. We houden je hier op de hoogte van de ontwikkelingen.
Binnenkort wordt er een webinar georganiseerd met Pensioenfondsen om zorgreservisten hierover te informeren.
We zijn een community voor en door zorgreservisten. Een team van gelijkgestemden: mensen zoals jij, bij wie het zorghart altijd is blijven kloppen. Mensen die paraat staan om tijdelijk te worden ingezet bij een crisis in de regio. In de community hebben we met elkaar contact en inspireren we elkaar. Als je dat leuk en interessant vindt, kun je meedoen aan community-meetings. Deze meetings zijn ideaal om vragen te stellen, ervaringen te delen en kennis te maken met andere zorgreservisten. Zo leer je elkaar nóg beter kennen. We houden je in de community ook op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de Nationale Zorgreserve. En heb je vragen aan andere zorgreservisten of mensen van het team van NZR? Dat kan in de community heel makkelijk. En heel belangrijk: In de community worden hulpvragen van zorgorganisaties geplaatst. Hierop kun je reageren door het aangeven welke diensten je ingezet wilt worden.
Je bepaalt zelf hoeveel tijd je besteedt aan je inzet als zorgreservist. Om de kwaliteit te borgen, hanteren we een minimum van 24 uur per jaar, in te vullen door jouw inzet als zorgreservist of door het bijhouden van je vaardigheden. Het aantal uren is ook afhankelijk van je ervaring en mogelijke afspraken met je huidige werkgever.
Daarnaast vinden we het belangrijk dat we de verbinding met elkaar zoeken. Door elkaar te vinden, ervaringen te delen, te leren van elkaar en samen paraat te staan. Zo leer jij je team goed kennen, voor je met elkaar aan de slag gaat!
We begrijpen dat je het druk genoeg hebt. Daarom helpen we je goede afspraken te maken met je werkgever, zodat er een goede balans ontstaat tussen je inzet als zorgreservist en je vaste baan. Dat werkt voor iedereen anders, maar we streven altijd naar een passende regeling. Samen komen we tot de juiste oplossingen.
Heeft je werkgever vragen hierover? Dan kan hij/zij contact met ons opnemen via community@nationalezorgreserve.nl.
Lees hier over de ervaringen van zorgreservist Sanne en haar werkgever Bert!
Het is handig om wel wat computervaardigheden te bezitten. Hulpvragen vanuit zorgorganisaties worden in de community gepubliceerd. Je kunt je dan online aanmelden voor bepaalde dagen of diensten. Ook hebben we regelmatig een online community-meeting waar je aan kunt deelnemen. Ideaal om vragen te stellen, ervaringen te delen en kennismaken met andere zorgreservisten. Wanneer je graag iemand wil spreken, bel ons dan op 085-3038457.
De Nationale Zorgreserve werkt in lijn met de veiligheidsregio’s (ROAZ-regio’s). Belangrijkste reden is dat o.a. de politie, brandweer, ambulancediensten en het Rode Kruis ook met  deze regio’s werken. Dat maakt samenwerken eenvoudiger. Als een zorgreservist bij ons wordt geregistreerd, wordt deze gekoppeld aan de regio waar waar de zorgreservist woont. Dit wil overigens niet zeggen dat de inzet beperkt is tot deze regio. Zorgreservisten kunen zich namelijk ook registreren voor een andere regio.
Dat mag zeker. Je kunt op het online platform je eigen regio’s volgen zodat je een melding krijgt als er een hulpvraag is in jouw buurt. Als je in meerdere regio’s inzetbaar bent, kun je die andere regio’s ook volgen.
Nee, niet om je in te schrijven als zorgreservist. Mocht een organisatie met een hulpvraag dit wel als verplicht stellen, dan vermelden we dat expliciet bij de betreffende hulpvraag. Op die manier kan je zelf bepalen of je wel of niet aan de voorwaarden kan voldoen.
De Nationale Zorgreserve is er alleen voor inzet bij crisis. We vragen je dus niet om structureel (vaste dagen) beschikbaar of inzetbaar te zijn. Pas als er een hulpvraag is vanuit een zorgorganisatie rooster je jezelf in op de dagen en diensten dat jij beschikbaar bent. We werken niet met een vast rooster. Jij hebt de regie over wanneer je werkt als zorgreservist.
Nee. We zijn geen uitzendbureau of detacheringsbureau en hebben geen zorgreservisten in dienst. De Nationale Zorgreserve is de schakel tussen de zorgorganisatie en de zorgreservisten. Zorgreservisten worden alleen ingezet als er een hulpvraag komt vanuit een zorgorganisatie.
Helaas. Om de Nationale Zorgreserve zorgvuldig en duurzaam te organiseren, zoeken we alleen mensen die
– ooit een diploma voor verpleegkundige, verpleegkundig specialist, BMH of verzorgende IG hebben gehaald en;
– ervaring hebben opgedaan in een ziekenhuis, verpleeg- of verzorgingshuis, in de wijk, GGZ of gehandicaptenzorg.
Er zijn veel zorgreservisten die om verschillende redenen niet meer in de zorg gewerkt hebben. Je bent dus zeker niet de enige. Wanneer je weer aan de slag gaat als zorgreservist houden we rekening met de verschillende achtergronden van de zorgreservisten. Ook de zorgorganisatie waar je wordt ingezet houdt rekening met je.
Ervaringen van anderen lezen? Check dan de ervaringsverhalen op de website.
Nee, helaas kunnen wij dit niet regelen, neem contact op met zorgorganisaties bij je in de buurt, de zorg heeft jouw hard(t) nodig!
Als je je aanmeldt, neemt een van onze communitymanagers binnen 48 uur contact met je op. Dan kijken jullie samen of je je bij de Nationale Zorgreserve kan en wil aansluiten. Is dat het geval, dan gaan we je ‘onboarden’. Het wijst zich allemaal vanzelf. En vragen stellen mag altijd!
Je wordt absoluut niet direct of zomaar ingezet. Want jij bepaalt zelf of je wilt worden ingezet als er een hulpvraag van een zorgorganisatie in in jouw regio(‘s) wordt gepubliceerd in de community. Jij hebt de regie over jouw inzetbaarheid!
Niet om je aan te melden als reservist. Mocht een organisatie met een hulpvraag dit wel als verplicht stellen, dan vermelden we dat expliciet bij de betreffende hulpvraag. Op die manier kan je zelf bepalen of je wel of niet aan de voorwaarden kan voldoen.
Stuur ons een email via community@nationalezorgreserve.nl. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Jouw privacy is belangrijk voor je. Dat vinden wij ook. Daarom gaan wij er zorgvuldig mee om. In onze privacyverklaring hebben we opgeschreven hoe we dat doen. Ook hebben beschreven wat jouw rechten en onze verplichtingen zijn. Het reglement is van toepassing op alle persoonsgegevens die wij van jou verwerken.
Klik hier voor de privacyverklaring.
 

Staat jouw vraag er niet tussen?

Ben jij een zorgreservist?

Herken jij je in onderstaande eigenschappen van de Nationale Zorgreserve? Dan zijn wij op zoek naar jou!

icon-zorghart
Je hebt een zorghart
Je bent een voormalig zorgprofessional en jouw zorghart is altijd blijven kloppen
icon-bescherming
Je bent bekwaam
Je hebt de kennis en ervaring om in te springen in de zorg, schouder aan schouder met de zorgprofessionals van nu.
icon-flexibel
Je staat paraat
Je bent in tijden van crisis bereid om weer een belangrijke bijdrage te leveren aan de zorg.
icon-mensen
Je doet het graag samen
Je wil onderdeel zijn van een team dat voor elkaar klaar staat en elkaar versterkt.

Herken jij je in bovenstaand profiel?